HUID EN HAAR, GALERIE CONTEMPORARY MATTERS

Posted by on nov 18, 2013 in NIEUWS | No Comments
HUID EN HAAR, GALERIE CONTEMPORARY MATTERS

 

3D werken van Simone de Groot, Chrystl Rijkeboer en Caroline de Bruijn,

 

17 november t/m 22 december 2013

Opening zondag 17 november 16.00 – 18.00 uur met performance “Haarscherp” door Anush Martirossian. *

 

Voor het eerst bij elkaar in één expositie: Drie Haarlemse kunstenaressen voor wie de tactiele huid centraal staat. De eerste kiest voor touw en papier, de ander voor stof en de derde voor mensenhaar. Er wordt verstopt, verzacht en verhuld. Alledrie zijn ze meesters in het scheppen van verstilde, dubbelzinnige beelden; ogenschijnlijk licht, maar bij nader inzien duister. Grote thema’s worden op zachte wijze ter hand genomen.

 

Special Events tijdens deze expositie

Zondag 17 nov, 16.00-18.00:

Opening van de tentoonstelling met de performance “Haarscherp” van kunstenares Anush Martirossian. Het knippen van haren is in veel culturen een belangrijk ritueel. Het kan het begin of eind van een nieuwe periode inluiden. Knip een lok van je haar en maak er een hoogst persoonlijk penseel van.

 

Zondag 1 dec, 13.00-17.00

De galerie als kapsalon EN atelier! Op deze middag kunt u zich voor een schappelijk bedrag laten knippen in de galerie door Jo’s Knipkamer uit Haarlem. Chrystl Rijkeboer zal ter plekke demonstreren hoe zij het afgeknipte haar tot draden spint en verwerkt in haar beelden.

Simone de Groot en Caroline de Bruijn zijn aanwezig voor een persoonlijke toelichting bij hun werk. Reserveren voor een knipbeurt via info@contemporarymatters.nl

 

Zondag 22 dec, 16.00-18.00

Finissage tentoonstelling / kerstborrel.

 

Galerie Contemporary Matters

Donkere Spaarne 32
NL- 2011 JH  Haarlem

Open: vrijdag en zaterdag 13.00 – 17.00 uur en op afspraak

 

 

*De performance “Haarscherp” wordt mede mogelijk gemaakt door De Werkelijkheid, Amsterdam en Woltjer Berkhout Architecten, Haarlem.